SPORT

Verstappen wint GP Hongarije!

Starten als 10e, een spin maken en toch de winst pakken: Mad Max baast!

Max Verstappen heeft zondag de Grand Prix van Hongarije gewonnen, nadat hij was gestart vanaf de tiende plaats. De WK-leider van Red Bull Racing werkte zich op indrukwekkende wijze naar voren, terwijl Ferrari opnieuw strategisch de mist in ging.

Lewis Hamilton werd tweede, voor zijn van poleposition vertrokken Mercedes-teamgenoot George Russell. Ferrari-coureur Carlos Sainz eindigde als vierde, voor Verstappens teamgenoot Sergio Pérez. Charles Leclerc moest genoegen nemen met de zesde plaats. Zijn team Ferrari had wel de snelheid om te winnen, maar zoals wel vaker niet de beste strategie.

Verstappen komt door zijn overwinning op 258 punten. Leclerc staat met 178 punten nu 80 punten achter Max.

POPLAIR VANDAAG

To Top