SPORT

Barbara Barend ontploft in talkshow HLF8: ‘Ze is boos weggelopen’

Johan Derksen vertelde bij Vandaag Inside dat Barbara Barend woensdagavond woest is weggelopen uit de studio van HLF8 na een pittige ruzie met medegast John de Bever.

Barbara was te gast bij HLF8 en op een gegeven moment ging het om ‘roze supporters’ bij voetbalwedstrijden. Die zouden dan deel uitmaken van de LHBTIQA+-gemeenschap.
Dat vond John de Bever, die zelf oud-voetballer en homoseksueel is, flauwekul: “Ik ben blij dat ik deze poppenkast niet meegemaakt heb, want ik vind het een poppenkast al die letters. Maar ja, iedereen moet z’n leven leiden zoals je wil.”

Barbara barend reageerde meteen als door een wesp gestoken en vroeg wat er dan ‘poppenkast’ aan was? John: “Nou, want je creëert iets wat er… Er zal heus wel een keer discriminatie of racistische dingen zijn, maar ik zie zoveel letters nou… Die is dit, die is dit.”

Barbara: “Ja, maar John, dat wordt helemaal niet gezegd. Ja, maar John, mag ik heel even? Niemand zegt dat het hier gaat om discriminatie. Het gaat om herkenning.”

Rutger Castricum, die ook aan tafel zat, probeerde nog te sussen: “Geen ruziemaken, geen ruziemaken.”

Barbara: “Nee, maar niemand gebruikt het woord discriminatie, dus ik vind het een beetje een domme opmerking.”

John: “Je wordt in een hokje geduwd. Jullie duwen jezelf in een hokje en dat is helemaal niet nodig. Roze supporters is helemaal niet nodig, die poppenkast. Ik vind dat poppenkast. Dat moeten ze zelf weten als ze dat graag willen. “Jullie discrimineren jezelf door roze supporters te maken. Ik ben een I, ik ben een H, ik ben een A…”

Barbara ontploft: “Jullie?!?!”

Rutger vindt dat Barbara wel heel heftig reageert. “Als je een afwijkende mening hebt en je praat er anders over… Zo, je vliegt hem zo wat aan! Hij mag daar toch zo over denken?”

Na afloop is Barbara woest de studio uitgelopen, onthult Johan Derksen in Vandaag Inside. “Ik heb echt moeten lachen. Je kent Barbara Barend. Als het over homo’s, minderheidsgroeperingen of Joodse problemen gaat, dan wordt ze wat obsessief. Dat mag. Die zat op haar praatstoel van: ‘Dit en dat!’, en allerlei afkortingen van minderheidsgroeperingen.”

Hij vervolgt: “Maar die John de Bever zit erachter op een barkruk en die is zelf homo en die denkt: waar gaat dit over, wat is dit voor gelul?! Dus die zegt dat. Nou, Barbara was helemaal geshockeerd. Die was ook boos vertrokken, hè, hoorde ik van John.”

POPLAIR VANDAAG

To Top