AUTO'S

12-jarig gastje bouwt kartonnen Lamborghini

Hij is pas 12 jaar oud en heeft nu al zijn eigen Lamborghini. Weliswaar van karton, maar dat maakt de ‘sportwagen’ zeker niet minder spectaculair. De auto van zijn ouders heeft al plaats moeten maken in de garage, want daar staat nu de kartonnen droomauto te shinen.

In de zomer van vorig jaar kwam Olivier met het idee om een eigen auto te bouwen. Op YouTube bekeek hij een filmpje van iemand die van papier een auto wist te maken. “Dat kan ik ook”, dacht de ambitieuze tiener bij zichzelf. Van zijn ouders moest hij eerst een auto in het klein maken. Zijn moeder zegt: “Urenlang zat hij aan het schaalmodel te knutselen. Het verbaasden ons hoeveel doorzettingsvermogen hij had voor dat project. Daarom gaven wij groen licht voor het echte werk en kon er heel veel karton worden besteld.”

POPLAIR VANDAAG

To Top