SPORT

Dortmund vecht rode kaart tegen Ajax aan: ’Hummels gleed 40 centimeter langs Antony’

Borussia Dortmund vecht bij de Europese voetbalbond UEFA de rode kaart aan die Mats Hummels kreeg in de Champions League-wedstrijd tegen Ajax. Volgens de club was die kaart volledig onterecht.
Hummels werd na 29 minuten van het veld gestuurd na een tackle op de Braziliaan Antony. De Engelse scheidsrechter Michael Oliver raadpleegde wel de VAR, maar checkte niet zelf de videobeelden en bleef bij zijn besluit. Technisch directeur Michael Zorc van Borussia Dortmund “De rode kaart was duidelijk en ook aantoonbaar een verkeerde beslissing. Die kaart verpestte ons spel en besliste de wedstrijd. Oliver stond 10 meter van het videoscherm, waar hij naar had moeten kijken. Mats gleed 40 centimeter langs Antony.”

Tegen de belachelijke penalty gaan de Duitsers overigens niet in protest.

POPLAIR VANDAAG

To Top