Geen categorie

Film I Am Zlatan in voorpremière in filmmuseum Amsterdam

Kijk hier alvast even een stukje

De film I Am Zlatan gaat vandaag in première In het Eye Filmmuseum. Zlatan Ibrahimovic speelde van 2001 tot 2004 bij Ajax en maakte in die periode een stormachtige ontwikkeling door. In de film zie je hoe hij twijfelt om te stoppen of door te gaan. Acteur Granit Rushiti kroop in de huid van Zlatan: “Toen ik klein was, zat ik altijd in mijn kamer en probeerde hem na te doen.”

Granit Rushiti speelt Zlatan in de film. De Zweed is in dezelfde buurt opgegroeid als Zlatan “Hij is net een koning hier”, zegt Rushiti tegen AT5/NH Amsterdam. Van jongs af aan keek Granit al op naar Zlatan. Toen zij elkaar voor het eerst ontmoette, maakte hij volgens Granit opmerkelijk veel grapjes en gaf hij hem waardevol advies. “Voel je nooit schuldig om wie je bent en blijf hard werken, ook in moeilijke tijden.” Op zijn beurt denkt Zlatan er nu over na om na zijn voetbalcariére zelf ook films te produceren.

Vanavond gaat de film in voorpremière tijdens Het Parool Film Fest in het Eye Filmmuseum. In 2022 krijgt de film een grote bioscooprelease in Nederland.

POPLAIR VANDAAG

To Top