STATUS

Golfen steeds populairder door corona

Was het tot 2020 een beetje knikkeren voor bejaarden, sinds corona zit de golfsport behoorlijk in de lift. Golfbanen zien het aantal leden en bezoekers flink stijgen en die nieuwe leden zijn meestal onder de 40 jaar. Golf blijkt een gouden mix van sportief en sociaal bezig zijn in de buitenlucht.

Edwin Alblas is hoofdredacteur van golf.nl, een website over de golfsport. Hij ziet dat de golfsport erg in trek is. ‘Er zijn deze periode helaas veel dingen die niet kunnen. Buitensporten mag wel, uiteraard met regels. Je weet dat je heel veel ruimte hebt en heel goed die afstand kunt bewaren’, vertelt Alblas. Bij veel verenigingen mag je met tweetallen de baan op, met een afstand van tweehonderd meter tussen het vorige en volgende duo.

‘Iedereen moet binnen blijven, maar wel in beweging blijven’, gaat Alblas verder. ‘Dan is een wandeling maken hartstikke lekker. Golf is een sport waarbij je die wandeling kunt combineren met actieve beweging. Het is toch een manier om met je vrienden af te spreken en in beweging te blijven.’ Alblas rekent uit dat negen holes lopen ongeveer vijf kilometer wandelen is.

Hét ideale excuus om een frisse neus te halen met vrienden? ‘Ik zou het geen excuus noemen, maar een kans.’

Overigens kun je ook prima thuis golfen. Paige doet het even voor:

POPLAIR VANDAAG

To Top