LIFESTYLE

8 op de 10 mensen kunnen nog besparen op hun hypotheek!

Als je de kranten mocht geloven, heeft half Nederland in 2020 zijn of haar hypotheek overgesloten door de lage rente, maar niets is minder waar, zegt hypotheekverstrekker Nationale-Nederlanden.

Het aantal aanvragen voor een oversluiting lag wel 64% hoger dan in 2019, maar dit aantal oversluitingen vormt slechts een heel klein percentage van het totaal aantal lopende hypotheken.

Veel huizenbezitters kunnen besparen op hun hypotheeklasten door de huidige hypotheek over te sluiten. In acht op de tien gevallen levert dat een paar tientjes tot honderden euro’s aan lagere maandlasten op.

Niet alleen door de lage rente kunnen huizenbezitters besparen, ook de stijgende prijzen maken lagere lasten mogelijk. Doordat mensen de afgelopen jaren hebben afgelost en de waarde van hun huis is gestegen kan de hypotheek in een lagere tariefklasse terechtkomen met een lagere rente.

POPLAIR VANDAAG

To Top