VOOR GASTEN

Aardrijkskundeleraar is niet echt ziek en moet 37.000 euro terug betalen!

Hij werd op staande voet ontslagen en dat ontslag houdt ook stand bij de rechter in Amsterdam. Hij moet zijn salaris over bijna twee jaar terugbetalen.

De man werkte in deeltijd als aardrijkskundedocent maar meldde zich ziek. Een aantal maanden na zijn ziekmelding, neemt de leraar een andere deeltijdbaan aan voor bij een andere onderwijsinstelling.

Terwijl de man bij de andere instelling werkt, is zijn eerste school bezig met een re-integratietraject. Ook ontvangt hij nog salaris.

Pas na een kleine twee jaar komt de school er achter dat de man al op een andere school werkt, omdat een aanvraag voor een WIA-uitkering voor hem wordt afgewezen. De school ontslaat de man op staande voet.

Bij de rechter eist de leraar meer dan 30.000 euro ontslagvergoeding. Hij betoogt dat de school had kunnen weten dat hij al elders werkte, en dat het er niet toe doet, omdat hij “werkte in zijn eigen tijd”.

De rechter gaat daar niet in mee. die bepaalt dat de man de afgelopen twee jaar ten onrechte loon heeft ontvangen van de eerste school en dat de man onnodige re-integratiekosten en de proceskosten moet terugbetalen. Bij elkaar 37.000 euro.

Philippe Geubels over leraren:

POPLAIR VANDAAG

To Top